Echte winnaar (voor Sven)

Was het je hoofd
of toch je benen?
Een koning zonder kroon
Dat kun je toch niet menen?
Het halve land
weet hoe het moet.
Ik kan alleen maar raden
Wat dat van binnen met je doet.
Na 12 jaar
edel metaal
Die heldenronde rijden
Een happy end aan jouw verhaal
Een helder doel
Tanden op kiezen
Met zestien miljoen vrienden
Je kon niet meer verliezen
Wat niemand dacht
is toch gebeurd
10 kilometer misgereden
Geen geschiedenis oranje gekleurd
Zelfs Kramer is
van vlees en bloed
Maar het kan mij ook niet schelen
Want kwetsbaarheid vergt heldenmoed
Weet je
Sven,
Het kost als een man verliezen
Tot je een echte winnaar bent

Over

Ik ben een spraakwaterval met een enorm druk hoofd. En soms, als dingen me hard raken en de woorden één richting op stromen, vallen ze zomaar op hun plek. Dan rolt er ineens een gedicht of een stuk tekst uit mijn pen. Vaak heel persoonlijk maar soms ook herkenbaar voor anderen, altijd recht uit mijn hart. Misschien kun je er om lachen, biedt het je troost, herken je jezelf of zet het je aan het denken. laat je het me weten?

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie