Oma weet u nog


Oma weet u nog
Wat u altijd met ons dêe
Verse appeltaartjes eten
Bij de V&D

Oma weet u nog
Dubbel lekkers van de Hema
We hoefden niet te delen
Elk twee repen chocola

Oma weet u nog
Toen ik bleef overnachten
Samen met mijn vriendin
We ons in slaap slappelachtten

Oma weet u nog
Kon me niet goed concentreren
Maar moest toch examen doen
En mocht bij jullie stil studeren

Oma weet u nog
Altijd een goed verhaal
Over ooms en tantes bij de nonnen
Boefjes zijn het, allemaal

Oma weet u nog
Dat u tegen me zei
Als de laatste die je ooit kende sterft
Is je leven pas voorbij

Oma ik weet het nog
U blijft in mijn hart bestaan
En daardoor is het net
Of u niet echt bent heengegaan

Over

Ik ben een spraakwaterval met een enorm druk hoofd. En soms, als dingen me hard raken en de woorden één richting op stromen, vallen ze zomaar op hun plek. Dan rolt er ineens een gedicht of een stuk tekst uit mijn pen. Vaak heel persoonlijk maar soms ook herkenbaar voor anderen, altijd recht uit mijn hart. Misschien kun je er om lachen, biedt het je troost, herken je jezelf of zet het je aan het denken. laat je het me weten?

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie